Sauna ve zahradním domečku – wellness doma v zahradě.

Potení – ať už při tvrdé práci, sportu nebo v sauně – má ve skutečnosti nejen známý účinek čištění kůže, díky kterému je pokožka jemnější a lépe prokrvená, ale má také čisticí a detoxikační účinek na celé tělo. Přiblížíme vám, jak propojit zahradní domeček a saunu a vnést zdraví prospěšné účinky potení přímo do vašeho domova nebo zahrady.

Sauna – pramen zdraví s ambicí

Saunování a jeho pozitivní účinky na zdraví byly zkoumány v mnoha klinických studiích. Podle nich mají sauny nejen čisticí účinek na kůži a stimulují krevní oběh, ale také na celé lidské tělo a psychiku. Byla prokázána například fyzická ochrana před infekcemi, stimulace imunitního systému, detoxikace, prevence kardiovaskulárních onemocnění, příznivé účinky při astmatu nebo jiných onemocněních dýchacích cest, relaxace svalů a prevence bolestivých svalů, stejně jako úleva od chronických bolestí hlavy. Byl dokonce zjištěn obecný účinek prodlužující život. Psychicky byla nalezena úleva nebo dokonce lék na symptomy související se stresem. Je však důležité saunu správně používat, pokud chcete využít její celé spektrum zdravotních výhod. To zahrnuje příjemnou, uvolněnou atmosféru, správnou délku saunování, důkladné ochlazení po každém sezení a uvolňující či dokonce meditační přestávky mezi koly.

Sauna v zahradním domečku – výhody

To, zda si veřejnou saunu dokážete plně užít a využít všechny výhody pro zdraví, závisí samozřejmě na jedné straně od samotné veřejné sauny a na druhé straně od vaší osobnosti. Někteří lidé si nenechají ničím narušit saunový požitek, pro jiné však ve veřejných saunách existují faktory vyvolávající stres. Tyto mohou zahrnovat:

  • Příchod a odchod vlastním dopravním prostředkem
  • Vysoké vstupné
  • Cizí lidé, které není vždy snadné unést
  • Vědomí obklopení se potem, pachy a tělesnými tekutinami cizích lidí
  • Nemůžete mít saunu sami nebo jen s přáteli a rodinou
  • Otevírací hodiny
  • Nemůžete nebo nechcete být v sauně, sprše nebo bazénu úplně nahí

Mnoho lidí již objevilo prospěšné, stimulující a harmonizující účinky sauny, ale neví si je úplně užít, protože veřejné sauny nemohou zaručit úplný relax. Do sauny, kterou máte ve zahradním domečku, můžete jít kdykoliv se vám bude líbit. Stačí se projít zahradou a můžete se věnovat svému zdraví bez jiných rušivých elementů.

Jak se sauna dostane do zahradního domečku?

Pokud již zahradní domeček máte, můžete si tam nainstalovat takzvanou „vnitřní saunu“. Jedná se o saunové kabiny, které jsou určeny k instalaci v uzavřených místnostech. Samozřejmě, že byste museli svůj zahradní domeček nejprve vyprázdnit a vybavit elektrickým připojením na světlo a saunovým ohřívačem. Ohřívače sauny často běží na vysoké napětí a musí je připojit profesionálové. Existují také saunové ohřívače na dřevo, které však také vyžadují odborníka na instalaci.

Kontrola vašeho zahradního domečku je také potřebná, abyste si byli jisti, že v budoucnosti bude vaše sauna chráněna také před vlhkostí.

Plánujete koupit nový zahradní domeček i se saunou?

Starší zahradní domečky mají často již své trvalé využití a nedají se lehce vyčistit a přestavět na saunu. Kam by pak mělo jít zahradní nářadí a materiál a kde by měl zahradní nábytek prezimovat?

Pokud si koupíte zahradní přístřešek, do kterého chcete umístit saunu, pamatujte na to, že potom nebudete moci prostor úplně využít: mezi saunovými skříněmi a okolními stěnami musí být obvykle ponechána mezera 10 cm, aby byla kabina dostatečně větraná. Ale je to také mnohem jednodušší: Když si koupíte takzvanou zahradní saunu nebo saunový dům, získáte obojí z jednoho zdroje: Zahradní domeček je již navržen a optimalizován jako sauna se všemi potřebnými komponenty. Šetříte tak místo i materiál a máte jistotu, že vše je navrženo pro optimální funkčnost a bezproblémové dlouhodobé používání.

Jednotlivé části jsou prefabrikované s nejlepším možným dřevem – severským smrkem. Velký výběr modelů a možností vám usnadňuje přinést si do svého domova vlastní, prvotřídní zážitek ze sauny. A samozřejmě, vlhkost, která při používání sauny vzniká, je ve speciálně navrženém zahradním domečku mnohem nezávadnější než v místnosti v domě, kde může časem způsobovat problémy. Naleznete zde modely se sprchami, šatnami, možnostmi SPA, krytými terasami pro relaxační chvíle odpočinku na čerstvém vzduchu, ve všech možných velikostech a provedeních, které nejen funkčně kvalitní, ale také kultivují a zvelebují vaši zahradu vizuálně.

Pokud chcete získat další informace o našich saunových domech, kontaktujte nás.

Tags

Sauna

Categories

Scroll Top